alex76 писав: ↑Сьогодні, 13:19
Мы здесь для того и собрались, чтобы высказаться обо всём, что думаем насчёт всего этого безобразия.
Ну тоді підкину пару слів і я. В цілому підтримую думку, що готова модель має йти з встановленими накладними, а для розминки пальців є кіти. Але є нюанс: великі виробники, на кшталт Роко чи Піко, мають два комплекти накладних деталей. Для ходової версії та стендової. І встановлюючи один з варіантів, виробник викликає матюки у іншої частини споживачів

Всім не догодиш, отже ось вам пакетик, а ви якось самі вирішуйте.
На мою думку, проблема в тому, що виробники мають "впіхнуть невпіхуєме" у ту нещасну модель. Має бути дуже гарною, ажурною, "прототипічною". Ця краса має їздити. А ще й видавати при цьому звуки/світло/дим! Модель перетворюється на складний електронно-механічний виріб. І все це має коштувати не всі гроші світу. В результаті виробництво їде у Китай, просідає якість, пластикові деталі не фарбуються, тощо. І росте вартість.
І якщо до встановлення накладух відношусь спокійно (хто збирав кіти СЖД, того європейський виробник не зможе вивести з рівноваги), то оцей аспект мене дратує. Що купуючи нову модель, я плачу за розробку функціоналу, який мені не треба. За те, щоб полєно (яке паротяг від електровозу не зможе відрізнить) могло зі смартфону побібікать та поблимать аварійкою. Бо шоу - це головне у "паровозіках", а не оті ваші історичні розповіді. Якщо ви думаєте, що я перебільшую - просто не спілкувались з деякими "колегами". Я б таким вручив машинку на радіокеруванні чи купив диск з Trainz, щоб не псували маркетинг. Але "поїзд їде, воно лізе" (с).
P.S: самий неприємний в плані накладних досвід був з Heris, їхні аммендорфи. Поручні біля дверей встановлювати вони не стали (бо отвір не співпадав з ними по діаметру), зате приклеїли гальмівні колодки у візках. Але зробили це так, що під час ходу колодки відклеїлись, колеса зловили клин, вагон вирвало з поїзду і викинуло. Той випадок, краще б нічого не встановлювали. На конструктивно однорідному "Євротрейні" все стояло нормально...