ДЭ1

Те, чим нас хочуть порадувати виробники
Aem
Мой типоразмер: H0
Has thanked: 835 times
Been thanked: 919 times

Re: ДЭ1

Повідомлення Aem »

Юрій Шевчук писав:
01 березня 2026, 21:23
Fmodel писав:
17 лютого 2026, 09:53
Из какого места руки у кого-то растут, непонятно. Лишь по двум моментам пройтись:
1) Токоприемники. Как так? Поставить более современные, для того, чтобы их потом массово меняли. Кто объяснит этот маразм?
2) Тележки. "Хитромудрая" конструкция оказалась никуда не годящаяся. Телеги "без деталировки" оказались хуже, чем у старых добрых ВЛов. Я слышал, как в Карпатах это локомотив себя "зарекомендовал".
Мрію щоб вони випустили ще ДС3. :)
якщо мені сподобається робити ВЛ40у і я буду задоволений моделлю (я все таки більше по паротягам), то ДС3 теж спроєктую та викладу тут на форум як 3д файл для друку. Це якщо не буде халеп у житті (дуже хотілося б), десь ближче до кінця року
Юрій Шевчук
Мой типоразмер: HO
Has thanked: 82 times
Been thanked: 16 times

Повідомлення Юрій Шевчук »

Fmodel писав:
01 березня 2026, 22:29
1) На рахунок струмоприймачів. Це дійсно, через проблеми з рембазою така ситуація виникла, що їх замінювали на інші,тобто на старі?
2) ВЛ8 і ДЕ1. Ну і порівняння. :D :D :D А може, ДЕ1 відразу з ВЛ19 порівняємо? Ну, я розумію, з ВЛ11 порівняти можна було би.
3) Я оперую інформацією з різних джерел. Ніби, були плани зробити ЗЕРЗ локомотивобудівним підприємством, бо, з відомих причин, завод у Дніпрі має дуже обмежені потужності. Тому, звісно, це одна з причин невдалох спроби випускати масово ДЕ1. Плюс нестача необхідних спеціалістів і т. д.
4) Із тієї ж інформації випливає одна неприємна річ. Я знаю, що ДЕ1 направили на випробування у Карпати. І я бачив репортаж, інтерв'ю з машиністом, який казав, що ніби усе добре і т.д. І потім спливає інформація, що на складному профілі ДЕ1 дуже погано себе показав. І через що, були, чи то спроектовані, чи то перероблені візки, які мали меншу схильність до боксовання. Але, як кажуть, старі проблеми - нестача фінансування і т.д. Звісно, тому інтерес до проекту швидко згас
Шановний, ви змушуєте мене писати те, що є у вільному доступі в світовій мережі інтернет... :roll:
Гаразд, пройдемося по пунктам...
1) Так, дійсно проблема в ремонтній базі, фінансуванні, постачанні, випуску у виробника і тому подібне... Плюс світові кризи, зміни політичних курсів, поглядів і впливів в країні і світі. Це все фактори які впливали не тільки на струмоприймачі, а й на теперішній вигляд нашого рухомого складу і залізниці в цілому. Час від часу є складні часи і кожен намагається якось викручуватись.
2)Так, саме порівняння ДЕ1 і ВЛ8! Щоб Вам не було смішно, просто треба себе запитати для чого почали виробляти ДЕ1. :ugeek: А відповідь наступна, що десь з середини 90-х років в незалежній країні керівництво УЗ почало себе питати, чим замінювати рухомий склад, який дістався в спадчину після розпаду совка який з часом починає морально старіти... Це стосується не тільки локомотивів, а й вагонів яких в ті часи бракувало... Робили з платформ і критих напіввагони щоб возити вугілля...
Тепер про ВЛ8, електровоз постійного струму, серійно випускався з 55-го по 67-й роки. В Україні левова частка цих електровозів була задіяна на Донецькій і Придніпровскій дорогах. Електровоз хоч був надійний і відносно простий, але час нікого не шкодує. Проблема більшості техніки яка працює під навантаженнями - це втома металу. У ВЛ8 всі повздовжно-тягуві зусилля передаються через візки, які з'єднані між собою постійно кульовими шарнірами, а зверху причіпили два кузова з кабінами і обладнанням для управління. Це можна так би мовити односекційний двукозувний електровоз. Так на протязі десятиліть важкої праці у візках ВЛ8 почали з'являтися тріщини. Візки почали міняти, добрі до справних, а браковані до одиниць які мають бути списані. Візки ці, ясна річ ніхто не буде відливати нові, бо технології у світі з кожним часом стають інші. А от з приводу ремонтної бази ВЛ8 то вона була розвинута на обох дорогах і багато було одиниць донорів для можливості ремонту.
ДЕВЗ спеціалізувався на електровозах для промисловості. То му і вирішили на цьому заводі під час правління Кірпи спробувати закрити потреби країни новими електровозами. Так з'явився ДЕ1 для заміни ВЛ8.
3) З приводу ЗЕРЗ немаю жодної інформації.
4) На ДЕ1 скоріше за все не було початкових планів впроваджувати його до праці по гірському ландшафту карпат, а лише по більш рівнинній місцевості центральної та східної частин України. Тому що він мав стати заміною для ВЛ8.
P.s. Якщо у когось є що доповнити, то буду вдячний. ;) Але пам'ятайте що все сказане вами може бути використане проти вас! :D
Muton
Мой типоразмер: НО
Has thanked: 1084 times
Been thanked: 1212 times

Повідомлення Muton »

Юрій Шевчук писав:
Вчора, 17:48
P.s. Якщо у когось є що доповнити, то буду вдячний. ;) Але пам'ятайте що все сказане вами може бути використане проти вас! :D
Юр, радий тебе бачити, давно не писав! Дякую за текст, було цікаво.
burbon
Супермодератор
Мой типоразмер: TT, Z, H0e
DIGITAL DCC/mfx
Ремонт, обслуговування та оцифровка моделей Z, N, TT, H0, 1, G
Has thanked: 241 times
Been thanked: 977 times

Повідомлення burbon »

Юрій Шевчук писав:
... Але пам'ятайте що все сказане вами може бути використане проти вас! :D
:)
Лучше много раз по разу, чем ни разу много раз...
Женя Харьков
Мой типоразмер: H0
Has thanked: 174 times
Been thanked: 12 times

Повідомлення Женя Харьков »

Muton писав:
Вчора, 18:15
Юрій Шевчук писав:
Юр, радий тебе бачити, давно не писав! Дякую за текст, було цікаво.
Юра!!! Прийми і мої вітання, дуже радий тебе "бачіти"!!! Як ся маєш?
Моїм найвищим законом, е наказ командира и воля українського народу.
Відповісти

Повернутись до “Новини у світі моделей”