ВЛ80С моя зборка.

Збірка, склеювання, фарбування наборів-конструкторів для самостійного моделювання
Fmodel
Мой типоразмер: H0, 1/35, 1/72, 1/144
Been thanked: 8 times

Re: ВЛ80С моя зборка.

Повідомлення Fmodel »

Rusello писав:
19 серпня 2023, 07:42
Нажаль, під час проведення невеличкого стрес тесту, виявилось, що фарба сходить з деталей разом з грунтовкою навіть при несильному впливі зубочистки. Деталі знежирювалися у воді з миючим засобом та бензином Калоша. Подальші роботи зупинено на час проведення розслідування та усунення причин та наслідків.20230819_072744.jpg
Хоча усе завершено давно, але я пригадую свій досвід. Крім того, в певній перспктиві, модель ВЛ80 або ВЛ11 від РТМ зібрати. Тому поділюся своїм досвідом. Дійсно,як ретельно вимити деталі? Не так давно, так само влетів, у процесі збірки ТУ4. Ніби, модель дуже проста, але хто б подумав, що миття деталей вилізе мені боком? Хтось з моделістів наголошує, що потрібна бути піна. І промайнула думка. Трохи розчинити у воді засіб, його спінити. І ось так, піною, вимити, протираючи губкою. А потім, у чистій воді, прополоскати. І, о диво! Результат чудовий.
Доброго дня! Питання до фахівців. Чи вірно я приклеїв деталь, що помічена померанчевим на схемі?
Що цікаво, на час процесу збирання ВЛ80с вами, тут, на форумі, були вже викладені фото моделі самим виробником. ))))
До речі. Цікава особливість. Для тих, хто хотів би мати хоча б модель електропоїзда ЕР2, від того ж Модіміо, але з відомих обставин, хочеться, але кусається. ))) Були випущені декалька електропоїздів ЕД1, на базі, як не дивно, електровозів ВЛ80, як мінімум, одна з них, на базі саме ВЛ80с. Тобто, маючи дві секції ВЛ80с, можна докупити до них, хоча б два причипні вагони від ЕД, або, нехай і від ЕР2, і буде непоганий варіант. Хороший він і тим, що. маючи обмоторений ВЛ80, не потрібно обмоторювати вагони приміського складу.
yourock37
Мой типоразмер: НО
Has thanked: 33 times
Been thanked: 135 times

Повідомлення yourock37 »

Я ходовки на замовлення не збираю, а от любий кіт під замовлення можу зібрати, якщо Вас, щось конкретно цікавить пишіть в приват, обсудимо ;)
Fmodel

Повідомлення Fmodel »

Ну, я не про ходовки. А про альтернативний цікавий варіант. Тобто, для тих, хто хотів би мати більш-менш якісну модель електропоїзда, але не в змозі потягнути це по фінансах.
4erep_pashka
Мой типоразмер: H0
Has thanked: 80 times
Been thanked: 10 times
Контактна інформація:

Повідомлення 4erep_pashka »

yourock37 писав:
30 грудня 2025, 17:15
Що стосується струмоприймачів https://shop.miniland.ua/pantohraf-l-13 ... -28013-h0/
Виробник мініленд.
Ціна 2400 грн за 2 шт, як на мене дорогувато....
За сфітофор можете забути, їх фізично не можливо придбати...
чого ж забути, якщо пан Ігор спокійно привозить товари звідти й успішно торгує ними для наших моделістів...

а дороге все, що вимагає ручної роботи й одиничного виготовлення.
via982
Мой типоразмер: Н0
Has thanked: 27 times
Been thanked: 194 times

Повідомлення via982 »

4erep_pashka писав:
05 січня 2026, 15:01
yourock37 писав:
30 грудня 2025, 17:15
Що стосується струмоприймачів https://shop.miniland.ua/pantohraf-l-13 ... -28013-h0/
Виробник мініленд.
Ціна 2400 грн за 2 шт, як на мене дорогувато....
За сфітофор можете забути, їх фізично не можливо придбати...
чого ж забути, якщо пан Ігор спокійно привозить товари звідти й успішно торгує ними для наших моделістів...

В захист Мельника можна сказати, що якщо б він був один... Набери в гуглі "модели Modimio", "наши поезда", " наши автобусы", "наши грузовики" (неважливо, що в Китаї робиться, бренди кацапськи, розробляються кацапами) та ти здивуєшся, скільки українських інтернет-магазинів цим торгують, у тому числі один з найбільших модельних інтернет-магазинів radiator.ks. Європейська латвійська "Онєга" штампує ржд-шні бочки, як пиріжки, не менш європейський естонський магазин rongid.ee спокійно ними торгує. Ну і зовсім європейська PIKO нещодавно персонально для кацапів перевипустила чмуху в синьому пофарбуванні з триколором. Щоправда, на офіційному сайті все ж соромляться виставляти, тільки через кацапськи інтернет-магазини...
Рашистам - пекло!
Muton
Has thanked: 1062 times
Been thanked: 1182 times

Повідомлення Muton »

via982 писав:
05 січня 2026, 16:05
Ну і зовсім європейська PIKO нещодавно персонально для кацапів перевипустила чмуху в синьому пофарбуванні з триколором. Щоправда, на офіційному сайті все ж соромляться виставляти, тільки через кацапськи інтернет-магазини...
Оце круть. Не знав....
P.S: знайшов, гугліть артикул 59794.
Muton
Has thanked: 1062 times
Been thanked: 1182 times

Повідомлення Muton »

4erep_pashka писав:
05 січня 2026, 15:01
Паш, у зв'язку з зашкваром Piko, сподіваюсь ви будете замінювати у Miniland всі моделі на інших виробників?
SERIK
Мой типоразмер: Все ж таки еНка
Has thanked: 507 times
Been thanked: 215 times

Повідомлення SERIK »

Ха, Ріко ще й білоруську Машку випустили! Це в них санкції такі, з кацапів і білорусів бабло витягнути :mrgreen:
Fmodel

Повідомлення Fmodel »

Rusello писав:
23 жовтня 2024, 20:53
Дякую за допомогу з декодерами Ігоря Бурбона та за пантографи Ігоря Мельника.
До речі. Питання про пантографи. Ще тоді, коли їх побачив на Мініленді, потім тут, спало відразу на думку: "Щось тут не те, і не так". Ну, дійсно. На реальних прототипах, та на кресленнях, зовсім інакше вони виглядають. Чи може хто прояснити ситуацію?
Відповісти

Повернутись до “Кити та склейки”