Так як у доволі великій кількості людей я його надавав, то вирішив викласти у публічний доступ.
Це файл для безкоштовної програми Blender. Частини які я робив металічними на 3д відсутні, або зроблені у вигляді розмірних макетів (суто технічних). Головне пам'ятати що я не робив місць, де деталі труться по смолі - там завжди є металічні вставки, як опори колес, латунні вставки під шестерні, бандажі коліс, повідці для бігунка та підтримуючої колпари і т.д. Об'єкти у файлі з незлитими модифікаторами, що спрстить комусь редагування під свої потреби. Для перебудови моделі під себе чи навіть просто надрукувати, вам знадобляться хоч мінімальні знання програми
файл якийсь час буде на моєму гугл диску, але хто зацікавленний, раджу його відразу викачати https://drive.google.com/file/d/1xkL3IY ... sp=sharing
Су Третого випуску H0. Оригінальний 3D файл
-
Aem
- Мой типоразмер: H0
- Has thanked: 750 times
- Been thanked: 788 times
Re: Су Третого випуску H0. Оригінальний 3D файл
мабуть треба якісь пояснення до файлу, якщо хтось буде робити з нього ходову модель. Тут не усі фото від конкретно цього тендеру, але конструктивно вони однаково були зроблені
viewtopic.php?f=46&t=1810&start=180 деякі моменти можна буде зрозуміти по іншим моделям у мене в гілці, бо багато рішень дуже схожі.
Здебільшого моделі зібрані на гвинтам 1,4 мм. Місцями з потайними голівками, місцями без. Гвинти майже завжди вкручуються у те що можна знайти в інтернеті як 3D Printing Brass Nuts. Для гвинтів 1,4 їх діаметр 2,3 мм, під них зроблені вирізи у моделі і вклеєні. Там де отвори робились по місцю, вирізів у моделі немає. Ніяких саморізів я не використовував
viewtopic.php?f=46&t=1810&start=180 деякі моменти можна буде зрозуміти по іншим моделям у мене в гілці, бо багато рішень дуже схожі.
Здебільшого моделі зібрані на гвинтам 1,4 мм. Місцями з потайними голівками, місцями без. Гвинти майже завжди вкручуються у те що можна знайти в інтернеті як 3D Printing Brass Nuts. Для гвинтів 1,4 їх діаметр 2,3 мм, під них зроблені вирізи у моделі і вклеєні. Там де отвори робились по місцю, вирізів у моделі немає. Ніяких саморізів я не використовував
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
-
Aem
Ще мабуть варто додати, що модель розроблена як ходова, причому для мінімальних кривих. Для чого у зовнішній вигляд внесені деякі зміни, наприклад кріплення візків тендера трохи ширше з зпереду та позаду, ніж на прототипі. І циліндри трохи розсунуті. Робилось по кресленням з журнало Локотранс
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
-
Aem
Для тих хто не хоче возитись з вивченням програми, я закинув окремі частини готовими для друку файлами у форматі OBJ. Без колісних центрів (все одно наврядчи хтось їх буде виточувати, а візьмуть від донора), розмірних макетів шестерен. Там окремо рама паровоза, бойлер, корпус тендера, один з візків (вони симметричні), права та ліва частини редуктора (він же сама основа тендера). https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Місце у мене на диску скоро закінчиться, тому бажано скачати швидше, хто зацікавленний
Місце у мене на диску скоро закінчиться, тому бажано скачати швидше, хто зацікавленний