Хоча усе завершено давно, але я пригадую свій досвід. Крім того, в певній перспктиві, модель ВЛ80 або ВЛ11 від РТМ зібрати. Тому поділюся своїм досвідом. Дійсно,як ретельно вимити деталі? Не так давно, так само влетів, у процесі збірки ТУ4. Ніби, модель дуже проста, але хто б подумав, що миття деталей вилізе мені боком? Хтось з моделістів наголошує, що потрібна бути піна. І промайнула думка. Трохи розчинити у воді засіб, його спінити. І ось так, піною, вимити, протираючи губкою. А потім, у чистій воді, прополоскати. І, о диво! Результат чудовий.Rusello писав: ↑19 серпня 2023, 07:42Нажаль, під час проведення невеличкого стрес тесту, виявилось, що фарба сходить з деталей разом з грунтовкою навіть при несильному впливі зубочистки. Деталі знежирювалися у воді з миючим засобом та бензином Калоша. Подальші роботи зупинено на час проведення розслідування та усунення причин та наслідків.20230819_072744.jpg
Що цікаво, на час процесу збирання ВЛ80с вами, тут, на форумі, були вже викладені фото моделі самим виробником. ))))Доброго дня! Питання до фахівців. Чи вірно я приклеїв деталь, що помічена померанчевим на схемі?
До речі. Цікава особливість. Для тих, хто хотів би мати хоча б модель електропоїзда ЕР2, від того ж Модіміо, але з відомих обставин, хочеться, але кусається. ))) Були випущені декалька електропоїздів ЕД1, на базі, як не дивно, електровозів ВЛ80, як мінімум, одна з них, на базі саме ВЛ80с. Тобто, маючи дві секції ВЛ80с, можна докупити до них, хоча б два причипні вагони від ЕД, або, нехай і від ЕР2, і буде непоганий варіант. Хороший він і тим, що. маючи обмоторений ВЛ80, не потрібно обмоторювати вагони приміського складу.