Оцифровка Br 182 Допоможіть порадою)
-
AlexVV
- Мой типоразмер: Ho
- Has thanked: 7 times
Оцифровка Br 182 Допоможіть порадою)
Вітаю громада! Звертаюсь за порадою та допомогою, впевнений що хтось таке робив. Отже придбав BR 182 БУ, візуально в гарному стані, але в середині старенький аналог, без роз'єму NEM(((( В користуванні маю Piko smart control WLAN та декілька цифрових поїздів.Отже заказав на китайщині плату з роз'ємом NEM. Раніше ні коли не паяв, але думаю зможу. Візуально по схемі розібрався, але бентежать дві мідні котушкі та два круглих резистора з номером 333 їх удаляти? І якщо переплутати полярність підключення мотора на плату (+-) його можно спалити? Чи потрібно буде використовувати мультиметр?
- burbon
- Супермодератор
- Мой типоразмер: TT, Z, H0e
DIGITAL DCC/mfx
Ремонт, обслуговування та оцифровка моделей Z, N, TT, H0, 1, G - Has thanked: 247 times
- Been thanked: 988 times
Re: Оцифровка Br 182 Допоможіть порадою)
Вітаю,
Дві катушки то дроселі, зайвими вони не будуть. Нічого випаювати не треба.
Що стосується двигуна то якщо переплутаєте палярність то лок просто поїде в іншу сторону. М1 це "+" двигуна, М2 це "-"
Якщо в локомотиві освітлення на світлодіодах то потрібно додатково (якщо не встановлено на самій платі освітлення) в ланцюг додати резистори від 1кОм і більше. Зазвичай для білих світлодіодів 1,5 -3,3кОм , а для червоних 4,3 - 8,2 кОм
Дві катушки то дроселі, зайвими вони не будуть. Нічого випаювати не треба.
Що стосується двигуна то якщо переплутаєте палярність то лок просто поїде в іншу сторону. М1 це "+" двигуна, М2 це "-"
Якщо в локомотиві освітлення на світлодіодах то потрібно додатково (якщо не встановлено на самій платі освітлення) в ланцюг додати резистори від 1кОм і більше. Зазвичай для білих світлодіодів 1,5 -3,3кОм , а для червоних 4,3 - 8,2 кОм
Лучше много раз по разу, чем ни разу много раз...
-
AlexVV
Вітаю! Дякую Вам за відповідь! Ще чекаю посилку((((( Разом з платою замовив і діодні лампочки, білого та червоного кольору! В локомотиві бачу стоять лампочки накалу, фронт тил білий колір.
За резистор дякую! Я хотів замовити, але не знав якій опір мені потрібен, там щось біля 40ка варіантів було(((( Зараз до замовлю!
За резистор дякую! Я хотів замовити, але не знав якій опір мені потрібен, там щось біля 40ка варіантів було(((( Зараз до замовлю!
-
AlexVV
Ці дві катушечки та два резистора на тілі локоматива видаляю?
-
AlexVV
І бачу що є заземлення на корпус! Плату потрібно заземлювати на корпус?
-
Sascha
- Мой типоразмер: НО
- Has thanked: 912 times
- Been thanked: 600 times
- youdmit
- Мой типоразмер: H0, H0e
- Has thanked: 2115 times
- Been thanked: 4171 times
Дроселі и конденсатори видалити. Це LC-фільтри и вони можуть негативно впливати на частоту ШІМ декодера.
Заземлювати нічого не треба.
Заземлювати нічого не треба.
Я сотый раз, опять начну сначала... (А.Макаревич)
-
AlexVV
Ok, зрозумів! Прошу вибачення за свою ,,безграмотність" в назвах та термінах. Ні коли в житті не мав справ з радіо-електронікою..... На днях має бути посилка, буду пробувати. По результатам обов'язково відзвітую Вам! Ще раз дякую, та бережіть себе!
-
AlexVV
Вітаю панове! Отримав плату, та діодні ліхтарики. Отримав величезний стресс та розпач((((((( Сьогодні пів дня займався установкою плати, майже вийшло! Але але( Електровоз рухався вперід та назад, підєднав діоди ( перід біле, зад червоне світло) працювало! АЛЕ місця де праипаював, відверто жахіття(((( Вмію багато чого робити, але зрозумів що паяти не вмію((((( Це просто жах((( Звертаюсь з проханням допомогти....... Якщо хтось має досвід. Пошта в дві дороги та витрати на мені!
- Stinky
- Супермодератор
- Мой типоразмер: Н0
- Has thanked: 1511 times
- Been thanked: 3268 times
- Контактна інформація:
О! Не я один такой паяльщик!
Я тоже так паяю .
Не надо пичалиться.Главное что все работало...
Дамаю мастера припойных дел откликнутся,помогут.
Не надо пичалиться.Главное что все работало...
Дамаю мастера припойных дел откликнутся,помогут.